Phishing simulatie als nulmeting of periodieke test

Het vergroten van de kennis van medewerkers over phishing kan het meest effectief worden bereikt door hen zelf te laten ervaren hoe het is om met een phishing simulatie geconfronteerd te worden. Door te beseffen dat een ontvangen e-mail niet daadwerkelijk afkomstig is van een collega of leverancier, maar sterke gelijkenissen vertoont en een link bevat naar een website die sterk lijkt op een echte pagina, maar eigenlijk een phishingtestpagina is, worden medewerkers zich meer bewust van de gevaren van phishing.

Natuurlijk zijn er kenmerken waaraan kan worden herkend dat een e-mail, website of sms een phishingpoging betreft, of in ons geval een phishingtest.

 

Bij BSM onderscheiden we ons van andere bedrijven die phishingtests aanbieden doordat we onze eigen software hebben ontwikkeld om de phishingtests uit te voeren. Belangrijk hierbij is dat onze servers zich in Nederland bevinden en we volledige controle hebben over het beheer ervan. We begeleiden het gehele proces van de phishing simulatie: we stellen alles in, voeren de test uit, communiceren de resultaten tijdens de test en stellen uiteindelijk een rapport op met alle bevindingen.

 

We houden continu de vinger aan de pols, waardoor we indien nodig de test kunnen bijsturen. Daarnaast geven we vooraf uitleg over wat er tijdens de test kan gebeuren. Elke test is namelijk uniek en naast de semi-maatwerk scenario’s die we hebben ontwikkeld, bieden we ook volledig op maat gemaakte scenario’s aan.

We ontwikkelen het meest geschikte phishing simulatie scenario voor bedrijven en organisaties, variërend van basis tests tot geavanceerde websites.

Ons voornaamste doel is om met behulp van de phishingtest nieuwe inzichten te verschaffen en het bewustzijn van de gevaren en risico’s van e-mail en andere digitale communicatiemiddelen te vergroten. 

Onze phishing simulaties worden uitgevoerd bij zowel kleine als grote organisaties.

Met onze phishingtests maken we de weerbaarheid van uw organisatie tegen phishing inzichtelijk.

Onze phishingsimulatie opties kort samengevat

Semi-maatwerk

U kunt uit meerdere phishing scenario’s kiezen die we beschikbaar hebben. De phishingtests kunnen binnen korte tijd van start gaan. Bij de semi-maatwerk phishingtest kan gekozen worden voor een grote collectie van simulatie-websites en bijpassende e-mail teksten. Deze teksten kunnen aangepast worden. Onze dienst is hierbij ‘phishing as a service’. Uw IT-personeel hoeft geen software te installeren.

phishingtest bestellen

Volledig maatwerk

Bij de volledige maatwerk test bouwen we de phishing-website volledig op maat en kunnen we de moeilijkheidsgraad van de tests verhogen, een eigen domeinnaam vastleggen en de webpagina namaken in de eigen test-website. De wachtwoorden worden client side gestript. Deze phishingtest is ‘phishing as a service’. Uw IT-personeel hoeft geen software te installeren. ​

phishing simulatie phishingtest aanvragen

Advanced phishingtest

Bij de advanced phishing simulaties gaan we tijdens phishingtest met uw akkoord over tot 'hacken’ met de ontvangen informatie. We proberen bijvoorbeeld de ontvangen wachtwoorden te gebruiken of proberen via e-mail en telefoon medewerkers in een remote sessie te lokken. Onze software wordt tijdelijk ingesteld dat we wachtwoorden of andere gegevens ontvangen.

kies uw ideale phishing simulatie scenario

Kies uw ideale scenario

phishing simulatie phishingtest aanvragen

Ook weten hoe goed uw collega's phishing herkennen?

De pluspunten van onze phishing simulaties: